info@vytvorimsi.cz +420 603 707 020
Váš košík
je prázdný
Zobrazit kategorie

Letní tvoření s dětmi

V době prázdnin a dovolených se asi všichni snažíme trávit co nejvíce volného času venku, na druhou stranu letní bouřky jsou tím nejlepším časem, kdy posadit umělce juniory ke stolu a nechat je tvořit. My jsme proto pro letní měsíce rozšířili sortiment přímo určený pro dětské tvoření a jsme rádi, že se vám s "nežehlovačkami" rub on stickersdobarvovacími magnety tvoří stejně dobře jako nám. 


Pro ty z vás, kteří tyto dva super vynálezy ještě nevyzkoušeli, můžeme nežehlovačky i magnety vřele doporučit. Tvoření s nimi je velmi jednoduché a intuitivní i pro malé děti, nežehlovačky jsou krásně barevné a atraktivní pro dětské oči, na magnetech se zase naši nejmenší mohou vyřádit podle svého. A co nejvíce oceníme my dospělí dohlížeči - po tvoření nezbyde žádný nepořádek a ani se během výroby nevyskytne žádná kritická situace, při které by byl v ohrožení ubrus nebo třeba oblečení. 
Velkou výhodou nežehlovaček je to, že tam, kam je vtisknete, tam budou držet ještě několik dalších prázdnin. Snadno tak odekorujete třeba školní pouzdro nebo oblíbenou kšiltovku, nový vzhled ale můžete vtisknout třeba dřevěných truhličkám nebo květníkům z umělé kůže. Podrobnější návod, jak na to, si můžete prostudovat v jednom z našich minulých článků

 
S dobravovacími magnety to zas tak variabilní není, je to prostě magnet a ne všude nám bude držet. Pohodlně je ale ubytujete na tradičních místech jako je lednice, mrazák nebo magnetická tabule. Můžeme si však pomoci speciální magnetickou barvou a udělat si magnetickou plochu i tam, kde by to nikdo nečekal. Dobarvovací magnety zabaví naše děti hned několikrát. Poprvé, když je budou podle své fantazie vybarvovat, a pak znovu a znovu, když s nimi na lednici rozehrají výpravné pohádkové příběhy. Vše ostatní důležité si můžete přečíst v krátkém představovacím článku

Máte-li už děti větší, nebo jste-li odhodlaní jim při tvoření být k ruce a pomáhat, zabavte se i stále oblíbenou technikou dekorování textilu. V našem sortimentu najdete vše potřebné, od kvalitních bavlněných triček, až po několik tašek a pytlíků, které jsou přímo určené k dalšímu dekorování. Kromě klasického malování štětcem a textilními barvami můžete vyzkoušet i tupovací houbičky nebo tvoření z šablon. Už dříve jsme vám tyto metody popsali v tomto článku, teď už jenom vybrat ten správný textil a začít tvořit. 


Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv techniku, nezapomeňte, že tvoření je hlavně o tom procesu. O chvílích, které strávíme společným tvořením něčeho, co nám pak bude dělat radost a ve zpomínkách nás přenese zpátky do jednoho letního dne, kdy strašně pršelo a nás zrovna políbila tvořící múza.

Přejeme vám, ať jsou tyto společné umělecké chvíle co nejčastější a nezapomeňte se nám pak pochlubit na našich sociálních sítích, zajímá nás to!