info@vytvorimsi.cz +420 603 707 020
Váš košík
je prázdný
Zobrazit kategorie

Prázdninové tvoření s dětmi

Venku prší a děti se vám doma nudí? Nebo je možná jenom na chvíli potřebujete dostat od pohádek a zabavit něčím tvořivým.

Ale čím? Dali jsme pro vás dohromady pár tipů na nenáročné tvoření, které zvládnou (možná se špetkou vaší pomoci) i junioři. 

1) KRABIČKA NA VZPOMÍNKY A MALÉ POKLADY

Schovávají si děti drobné suvenýry z výletů, rády se jimi prohrabávají a společně vzpomínáte na krásné chvíle? A máte na své vzpomínky hezké místečko k uschování? Co takhle na všechny milované drobnosti využít dřevěnou krabičku na zavírání a tu si ozdobit podle svého gusta?  Krabičku nebo truhličku snadno ozdobíme ubrouskovou metodou decupage nebo odekorujeme překližkovými výřezy
Pro tvoření s ubrousky musíte mít pár základních věcí. Kromě ubrousků samotných je potřeba lepidlo, barvy a nakonec štětec na nanášení. Pokud se vaše děti bojí, že „ubrousky jsou pro starý, mamííí“ a že si mezi květinovými motivy nic nevyberou, ukažte jim naši kategorii dětských motivů nebo ubrousky s oblíbenými postavami z Disney a Pixar filmů. Pak už jde všechno snadno, vybraný ubrousek nalepíte na truhličku a případně dotvoříte k obrazu svému našimi překližkovými výřezy. Vaše vzpomínky budou v bezpečí a jejich prohlížení vás bude těšit o to víc. 
 

2) HŇÁCÁM, HŇÁCÁŠ, HŇÁCÁME! 

Další z nenáročných technik, které můžete vyzkoušet společně se svými dětmi, je tvoření z polymerových hmot. Víme, že něco jako polymerová hmota je pro děti jen těžce představitelné, ale FIMO nebo PARDO si určitě zapamatují hned. Pokud doma hrajete na jednoduchost, tak s modelovacími hmotami už to jednodušší ani být nemůže. Stačí si vybrat z našeho vzorníku barev a pak už jenom tvarujete, šouláte, uždibujete a přizdobujete.  Z Fima nebo Parda snadno vytvoříte skutečně cokoliv, co vás napadne. Začít můžete u jednoduchých zvířátek a postupně se prošouláte až k autorským šperkům. Nakonec nové výtvory jenom zapečete v troubě, případně přelakujete pro trošku lesku, a je to. 
 

3) MÓDA PODLE VLASTNÍCH TRENDŮ 

Zdobení textilu je poměrně jednoduchá, ale o to zábavnější činnost. Nepotřebujete k tomu žádný dlouhý seznam pomůcek, na základní malování vám bude stačit libovolný textil (pokud nenajdete žádné tričko, které byste dobrovolně obětovali, vyberte si z našeho textilního sortimentu, naše trička přímo čekají na to, až je někdo pořádně zmaluje!) a speciální barvy nebo fixy. Zkušení umělci se do tvoření možná pustí po hlavě a přenesou na tričko všechny svoje nápady, těm ostatním můžeme trošku pomoci.  Pokud v sobě vaše dítě ještě neobjevilo picassovské sklony, vyberte si z desítek dřevěných razítek a půjde to samo.  Rázem tak máte na tričku půlku zoologické zahrady nebo rozkvetlou louku. 
Nakonec přichází chvíle pro vaši drobnou pomoc. Malé umělecké dílo zafixujte žehličkou po rubu textilu a až na to přijde, perte raději na ruční režim při nízkých teplotách. Přece jenom s uměním se musí zacházet šetrně. 
A ještě malý tip – nemusíte se nechat limitovat dekorováním triček, napospas dětskému tvoření můžete vydat skoro cokoliv. Máte-li doma fádní prostírání, povlaky na polštář nebo ubrus, co už má to nejlepší za sebou, ze všeho se během pár chvil může stát krásná vzpomínka na jedno kreativní odpoledne.