info@vytvorimsi.cz +420 603 707 020
Váš košík
je prázdný
Zobrazit kategorie

Dekorace zimních vesniček

Pro letošní předvánoční čas jsme si zamilovali dřevěné domečky, které jsme ve třech velikostech přidali do sortimentu. Pořád vymýšlíme, do jaké dekorace je zařadit a nakonec jsme zvolili postup co dům dal. Aniž byste museli cokoliv dlouho shánět nebo utrácet velké peníze, vykouzlíte jednoduchou a originální dekoraci. 

Vesnička ve sklenici od okurek 
Jako první jsme vytvořili minivesničku v nevyužité pětilitrové sklenici od okurek. Dá se samozřejmě použít jakákoliv skleněná nádoba, ale tyto "okurkovky" mají své nezaměnitelné venkovské kouzlo. 
Sklenici vystelete hlínou a mechem a pak už dekorujete podle svých představ. My jsme využili dva domečky a stromečkový výřez, doplnili šiškou z lesa a ještě se našlo místo na malou svíčku. Nejenže teď máte originální zimní dekoraci, ale ještě ji můžete využít jako svícen na okenní parapet nebo na verandu. Svíčka je ve sklenici chráněná proti větru a bude krásně svítit i za zimních večerů. 



Bábovkový svícen
Jak všichni víme, ty nejkrásnější věci vymyslíte z těch nejobyčejnějších věcí. Pro druhý domečkový svícen nám posloužila nevyužívaná forma na bábovku. Pokud máte nějakou, na kterou se jen práší ve skříni, nebo hledáte netradiční využití pro zdědenou vintage formu po babičce, nechte se inspirovat. Postup je stejně jendoduchý jako v případě zdobení okurkovky. 
Vystelte formu vrstvou hlíny a mechu, přidejte svíce a dozdobte podle svého vkusu. My jsme doplnili zmiňovanými domečky, zimními výřezy a přírodninami z lesa a zahrady. 
Na vánočně prostřeném stole se bude tento originální svícen pohádkově vyjímat. 

Nezapomeňte, že dřevěné domečky i překližkové výřezy si můžete snadno dotvořit podle svých představ. Oboje je jako dělané pro tvoření s akrylovými barvami nebo drobným dozdobením ubrouskovou technikou decoupage

Přejeme vám, ať vám to jde od ruky a nezapomeňte se nám pochlubit na našich sociálních sítích, zajímá nás to!