info@vytvorimsi.cz +420 603 707 020
Váš košík
je prázdný
Zobrazit kategorie

Falešná kůže a jak na ni

Novinkou v našem sortimentu je takzvaná falešná, papírová kůže. 
Speciální materiál v sobě snoubí ty nejlepší vlastnosti papíru i kůže. Na první pohled byste jen těžko poznali, že se nejedná o pravou kůži. Latex a celuloza, ze kterých je tzv. falešná kůže skutečně vyrobená, se dohromady chovají přesně tak, jak to u kůže čekáme. Výsledný materiál se tak dá snadno udržovat, "zapamatuje" si, jak se s ním dříve pracovalo, ale zároveň se dá prát až na 40 °C, sušit při pokojové teplotě i žehlit po rubu. A co je pro nás nejlepší - dá se s ním skutečně pořádně vyřádit při tvoření. K falešné kůži můžete přistupovat jako k papíru i textílii, proto klidně použijte oblíbené kreativní techniky jako šablonování, tvoření s razítky nebo psaní a kreslení na textil. 

První dva produkty, které jsme vám začali nabízet, je moderní nákupní taška a obal na květináč, který ale snadno využijete i jako úložný prostor pro domácí drobnosti nebo třeba psací potřeby. 
A teď, co s nimi? Mimo záznam snad můžeme prozradit, že nám se při pohledu na věrné zpracování kůže občas chce nechat je jen tak, na přírodno. Moderní světlý odstín imituje kůži velmi přesvědčivě, květináčový obal se tak velmi dobře hodí do každého interiéru (nebo exteriéru, materiál snese i běžné povětrnostní podmínky), taška ani při běžném nošení neztrácí nic ze své krásy a narozdíl od levných koženkových napodobenin vypadá stále dobře. 
Pokud se ale přecejen rozhodnete jim přidat obtisk své originality, nemusíte se bát prakticky žádné základní techniky. Jak už jsme zmínili výše, na falešnou kůži můžete bez jakýchkoliv problémů psát nebo kreslit barvami i fixy na textil. Třeba takto:
 
 

Jediné, co vám můžeme doporučit, je si pod psaní obstarat podložku (tak jak vidite na obrázku) a pokud si chcete být motivem jistí, můžete si jej předkreslit obyčejnou tužkou. Fixy a popisovače na textil nabízíme ve všech základních odstínech a najdete je tady. Další jednoduchou metodou je použít třpytky nebo glitrovače, případně obyčejné samolepky. Tyto techniky ocení i nejmenší tvořiči. 
 
Stejně kreativně multifunkční je i taška. I na ni můžete napsat oblíbený nápis, vytvořit abstraktní malbu nebo si třeba něco vyšít. Ani toho se nemusíte bát. Jak je to jednoduché, ale zároveň efektní, vidíte sami. 
Ať už se rozhodnete pro cokoliv, nebude to špatně. Pokud by vás o falešné kůži zajímalo cokoliv dalšího, dejte nám vědět! 
A nezapomeňte se nám pochlubit na našich sociálních sítích, zajímá nás to!