info@vytvorimsi.cz +420 603 707 020
Váš košík
je prázdný
Zobrazit kategorie

Nažehlovací inspirace

 K tvoření s nažehlovacími fóliemi vám v zásadě stačí jenom tři věci - nůžky, textil, který se chystáte dekorovat a žehlička. Někdy nám ale přecejenom chybí to nejdůležitější - INSPIRACE. 

Dali jsme proto pro vás dohromady několik skvělých tipů, jak se dá s nažehlovací fólié pracovat a co všechno s ní můžete vykouzlit. Velmi snadno vystřihnete a nažehlíte základní motivy jako hvězdy, srdce a moderní geometrické tvary. Díky výborným přilnavým vlastnostem fólie můžete navíc vrstvit a kombinovat barvy, aby výsledný efekt byl co nejlepší. Rychlý, ale velmi efektní způsob, jak díky fólii vdechnout nový život staršímu triku, je, když z fólie vytvoříte falešnou náprsní kapsu.

O něco náročnější, ale pořád dost jednoduché, je využití fólie pro nažehlení nápisů. Obyčejné triko si tak snadno dotvoříte přesně tak, aby pasovala k vaší osobnosti. Nemusíte se ani nechat limitovat výběrem textilu, fólie přilnou na textil z bavlny a bavlněných směsí, polyesteru a jiných syntetik. Doporučujeme vyhnout se jen nylonovým věcem, textilu s velkou mírou elasticity a také kouskům, které prošly impregnací. Naše celoglitrové fólie se budou hezky vyjímat i na textilu se vzorem, výborně se doplňují s proužky nebo puntíky. 

Dalším z rychlých tipů, které vypadají složitěji, než ve skutečnosti vůbec nejsou, je metoda, kdy si z fólie nastříháte/nařežete úzké několikamilimetrové proužky a na textil nažehlíte motiv ve stylu japonských origami. Pěkně proužek po proužku a máte hlavu medvěda, kolibříka nebo cokoliv co vás napadne. 

A pokud byste raději zvolili složitější a propracovanější motivy, můžete si pomoci i embosovacími strojky a vyřezávacími šablonami. Najdete je u nás v této kategorii

Všechny výše zmíněné tipy jsme vám uložili na náš pinterestový profil. Celou nástěnku si v klidu projděte a vyberte to, co vás zaujalo nejvíc.


Ať už budete tvořit cokoliv, nezapomeňte se nám pochlubit na našich sociálních sítích, zajímá nás to!