info@vytvorimsi.cz +420 603 707 020
Váš košík
je prázdný
Zobrazit kategorie

Obal na květináč z papírové kůže

Další z věcí, ktreré nás baví, protože jsou superjednoduché a přitom velmi efektní, je tvoření s falešnou kůží. O falešné či papírové kůži jsme vám toho už spoustu napsali v minulém článku, který si můžete přečíst tady, a teď jsme pro ni zase našli využití. 

Jedné z našich pokojovek, známému Tchýninu jazyku, chyběl pořádný obal na květináč. A tak přišel čas na obal z falešné kůže. Obal je atraktivní i jen tak a nedokážeme si představit interiér, do kterého by nezapadl. Ať už je váš domov plný přírodních materiálů a zemitých barev nebo dáváte přednost spíše tmavším barvám a industriálnímu nábytku či si potrpíte na nejmodernější trendy, spojení kůže a papíru se hodí ke všemu. My jsme se ale rozhodli jej dotvořit, i když jenom tak trošku v duchu minimalismu. 

Falešná kůže v sobě snoubí to nejlepší z papíru a přírodní kůže, proto dlouho vydrží, neprosákne vodu, drží tvar a dá se prát na 40° C. Nám při tvoření také vyhovuje, že nepotřebujeme žádné další pomůcky, stačí obyčejný centropen, fix na textil nebo dokonce propiska. Nám dobře posloužila nová sada fixů na textil a na obal se nám psalo stejně dobře jako do písanky,  Fix na textil dobře chytá, nerozpíjí se a psaní je plynulé a to i tehdy, pokud už obal chytl patinu kůže a měl pár zohybů (pokud byste měli kůži pomačkanou až moc, stačí ji porubu zlehka přežehlit). 

My jsme chtěli hlavně zachovat přirozený vzhled obalu a dotvořit jej jenom tak trošku, aby obal chytl originalitu a trošku vtipu. Zvolili jsme proto odborný název rostliny v latinštině. Hlavně kvůli tomu, abychom nepopletli písmena, jsme si název předepsali obyčejnou tužkou a pak jej teprve přepsali fixou. 

Obal bude samozřejmě vypadat krásně i v případě, že na něm vytvoříte větší umělecké dílo. Pro inspiraci můžete mrknout i na naši nástěnku na Pinterestu.
 

Slušivý obal na květináč samozřejmě vytvoříte i z obyčejného papírové sáčku nebo tašky. Takto snadno zrecyklujete již jednou použitý obal, sáček nebo taška ale bohužel neudrží vodu, ta se snadno prosákne a z obalu zbyde jen rozmočený papír. V tomto má papírová kůže nespornou výhodu. 

Naše tvoření s papírovou kůží jsme zdokumentovali. Těžko jej můžeme vydávat za nějaký návod, tvoření s tímto netradičním materiálem snad ani návod nepotřebuje. Stačí prostě poslouchat své můzy, vzít do ruky, co zrovna máte doma a začít tvořit. 
Kromě obalu na květináč si papírová kůže u nás našla místo i jako nákupní taška nebo psaníčko do rukyPokud by vás o falešné kůži zajímalo cokoliv dalšího, dejte nám vědět! 
A nezapomeňte se nám pochlubit na našich sociálních sítích, zajímá nás to!